Hoogtepunten van 2017

Aan het einde van het jaar is een moment van terugkijken onvermijdelijk. Helaas was 2017 door allerlei omstandigheden niet bepaald mijn jaar. Ik kan dan ook niet wachten om met een schone lei aan het nieuwe jaar te beginnen. Voor het zover is blik ik eerst terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar, want gelukkig waren die er, ook op zakelijk gebied.

 

Inspirerende tentoonstellingen

Allereerst waren er de vele inspirerende bezoeken aan mooie (mode)tentoonstellingen. Zo bezocht ik de tentoonstelling over Givenchy in het Haagse Gemeentemuseum, ‘de grote Liao’ in het Drents Museum, sits in het Fries Museum, Puck & Hans in het Amsterdam Museum en ‘Uit de mode’ in het Centraal Museum in Utrecht. Maar het hoogtepunt op het gebied van mode en tentoonstellingen vormde toch wel een weekendje Parijs, met een bezoek aan de tentoonstellingen ‘Dior. Couturier du rêve’ in het Musée des Arts Décoratifs en ‘Mariano Fortuny. Un Espagnol à Venise’ in Palais Galliera, waaraan ik later nog een blogpost zal wijden.

Social Mediatraining

Op 4 mei was ik als ‘social influencer’ aanwezig bij Open Joodse Huizen, waar ik interessante lezingen bijwoon31de over de familie Hildesheim, Herman van Hessen en George van Dam en de Groninger confectie-industrie.

Bij Kim Buining van Blogadvies volgde ik een social mediatraining, waardoor ik een duidelijker beeld kreeg van het verhaal van mijn bedrijf en op welke wijze ik dat het beste kan vertellen. Hoewel het bedrijf van Kim Blogadvies heet, ging de training veel verder dan het ontwikkelen van een contentstrategie voor mijn blog en social media. Ik leerde ook ontzettend veel over mijzelf, mijn drijfveren, dromen en doelgroep. Daarmee hoop ik volgend jaar mijn bedrijf verder te kunnen ontwikkelen.

Hartverwarmende verrassingen

2017 was ook het jaar waarin ik actief werd bij de Nederlandse kostuumvereniging, en waarin ik gestaag mijn bescheiden verzameling met objecten van Nederlandse modehuizen uitbreidde. Dit jaar voegde ik onder andere een tulband van Maison de Bonneterie en zeepjes van Gerzon toe. Wat ik echter het allerleukst vond waren de hartverwarmende verrassingen van volgers. Ik kon een onderjurk van Hirsch kopen van een volger op instagram en kreeg spontaan een rekening en folder van Hirsch toegestuurd.

Ik wil jullie, de lezers van mijn blog en de volgers op social media, bedanken voor de steun en betrokkenheid die ik afgelopen jaar van jullie mocht ontvangen. Hopelijk steunen jullie mij en mijn werk ook in 2018. Ik wens jullie een goede jaarwisseling en een heel gelukkig nieuw jaar. Tot in 2018!

Dior & Mariano Fortuny 2017Open Joodse Huizen Groningen 2017Verzameling 2017

Share