Femke Knoop info
Foto: Iris Zaagman.

Bent u op zoek naar iemand die de geschiedenis van uw familie, woonplaats of bedrijf kan onderzoeken? Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van een tentoonstelling? Of wilt u een educatief project over geschiedenis ontwikkelen? Dan bent u bij Haute Histoire aan het juiste adres.

Missie

Mijn naam is Femke Knoop en ik ben freelance historicus. Na mijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen richtte ik in 2012 Haute Histoire op, waarmee ik geschiedenisprojecten op maat lever. Het is mijn doel om geschiedenis toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Ik wil laten zien dat geschiedenis meer is dan een schoolvak of een verzameling feiten en gebeurtenissen die zich in een ver verleden afspeelden. Geschiedenis gaat over verhalen, van mensen en hun handelingen. Ik geloof dat alles en iedereen een verhaal heeft, dat het verdient om verteld te worden. Sporen uit het verleden zijn overal om ons heen zichtbaar en hebben nog altijd invloed op onze samenleving. Ik wil die sporen en de verhalen daarachter blootleggen.

Aanbod

Als onderzoeker kan ik snel en nauwkeurig informatie verzamelen, die ik weet om te zetten in producten voor diverse doelgroepen. Haute Histoire biedt diensten aan die uiteenlopen van het doen van onderzoek en het schrijven van teksten voor tentoonstellingen, artikelen, boeken en websites tot het ontwikkelen van educatieve projecten. Bovendien ga ik uitdagingen niet uit de weg en denk ik graag mee over vernieuwende toepassingen van geschiedschrijving. Daarbij verlies ik de wetenschappelijk waarden, die ten grondslag liggen aan historisch onderzoek, nooit uit het oog.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Haute Histoire of wilt u meer informatie? Klik hier voor meer informatie over het aanbod of neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend gesprek naar de mogelijkheden.