Femke Knoop info
Foto: Iris Zaagman.

History is not a burden on the memory but an illumination of the soul ~ Lord Acton (1834 – 1902)

Mijn naam is Femke Knoop en ik ben historicus en journalist. Na mijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen richtte ik in 2012 Haute Histoire op, waarmee ik tot 2021 geschiedenisprojecten op maat leverde. Ik deed onder andere langdurig onderzoek naar het Amsterdamse modehuis Hirsch & Cie, wat resulteerde in een boek dat in 2018 verscheen bij uitgeverij Verloren in Hilversum. Ook was ik in 2019 en 2020 reizende reporter van de Maand van de Geschiedenis.

Aanbod

Doordat ik een fulltime baan kreeg als journalist heb ik per 2021 mijn werkzaamheden voor Haute Histoire op een laag pitje gezet. Mijn aanbod is momenteel beperkt tot lezingen over Hirsch & Cie en mode in Nederland, het geven van advies en beantwoorden van vragen over modegeschiedenis en het uitlenen van kledingstukken en objecten van Hirsch & Cie Amsterdam voor tentoonstellingen. Op deze website blog ik over wat mij bezighoudt op het gebied van (mode)geschiedenis, nieuwe aanwinsten in mijn verzameling, geschiedenisboeken, (mode)tentoonstellingen en musea.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Haute Histoire of wilt u meer informatie? Klik hier voor meer informatie over het aanbod of neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend gesprek naar de mogelijkheden.