Goed nieuws! Het heeft even geduurd, maar mijn boek over het Amsterdamse modehuis Hirsch & Cie Amsterdam (1882-1976) is eindelijk af. Het is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Mijn boek over Hirsch & Cie Amsterdam is nu overal verkrijgbaar

Het Amsterdamse modehuis Hirsch & Cie op het Leidseplein is vooral bekend doordat het haute couture en modeshow in ons land introduceerde en vanwege de luxe stoffen en exclusieve ontwerpen naar Frans voorbeeld die het verkocht. Hirsch was echter meer dan alleen een modepaleis. Het was een knooppunt van tegenstellingen in de massasamenleving – tussen modern en traditioneel, de familie en het bedrijf, productie en consumptie, personeel en klanten, mannen en vrouwen – die in dit boek kritisch worden onderzocht.

Het boek belicht de vele aspecten van het bedrijf, zoals de joodse achtergrond, het rijk geschakeerde personeelsbestand en de gedistingeerde klantenkring, die elkaar ontmoetten in een fraai vormgegeven gebouw. Vernieuwend is de aandacht voor wat bij Hirsch werd verkocht: exclusieve kleding die vrouwen tot op zekere hoogte kon maken tot wie zij wilden zijn.

Benieuwd geworden? Je bestelt het boek hier.

Share