Roosje Vos + 100 jaar vrouwenkiesrecht
Foto: Iris Zaagman

Vanaf nu ben ik weer beschikbaar voor klussen of een leuke parttime baan (16-32 uur) op het snijvlak van geschiedenis, recreatie en toerisme. Heeft u hulp nodig bij (genealogisch) onderzoek, het schrijven van teksten of het maken van een tentoonstelling? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Maar ook voor lezingen of het ontwikkelen van educatieve projecten, fietsroutes of (stads)wandelingen kunt u bij mij terecht. Daarnaast leen ik kledingstukken en objecten van Hirsch & Cie Amsterdam uit voor tentoonstellingen.

Werkervaring

Na mijn studie geschiedenis richtte ik in 2012 Haute Histoire op, waarmee ik geschiedenisprojecten op maat lever. Ik deed langdurig onderzoek naar het Amsterdamse modehuis Hirsch & Cie. Dit resulteerde in een boek dat in 2018 verscheen bij uitgeverij Verloren in Hilversum. Ook was ik in 2019 en 2020 reizende reporter van de Maand van de Geschiedenis en geef ik lezingen over modegeschiedenis. Naast mijn werk als freelance historicus was ik vrijwilliger bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum en Landgoed Verhildersum. Daarnaast was ik beeldredacteur bij de Nederlandse Kostuumvereniging en schreef ik artikelen voor http://www.geschiedenisbeleven.nl. Eerder liep ik stage bij het Fries Museum en werkte ik als student_assistent mee aan een tentoonstelling in het Groninger Universiteitsmuseum.

Missie

Het is mijn doel om geschiedenis toegankelijk te maken voor een groot publiek door middel van aansprekende en interactieve producten en diensten, die aansluiten bij de actualiteit, een brug slaan tussen heden en verleden en een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat. Op deze wijze wil ik mensen inspireren, informeren en verbinden. Diversiteit en inclusie vind ik daarbij erg belangrijk en ik ben niet bang om nieuwe methoden toe te passen.

Femke zoekt werk

Wat zoek ik?

Het liefst zou ik aan de slag gaan in de culturele sector in Drenthe, Groningen of Friesland. Ik ben het gelukkigst als ik tussen de museale objecten in een depot sta en ik onderzoek kan doen, om dat vervolgens te vertalen naar een mooie tentoonstelling of een interessante publicatie. Ik zie mijzelf in de toekomst werken als bijvoorbeeld projectmedewerker, museumconservator, pr- en communicatiemedewerker, redacteur of educatief medewerker bij een museum of aanverwante organisatie.

Dankzij mijn ervaring op het gebied van onderzoek, schrijven, museumeducatie, het maken van tentoonstellingen en objectregistratie ben ik breed en flexibel inzetbaar. Ook maak ik mij gemakkelijk nieuwe onderwerpen eigen en weet ik onderzoek toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen.

Meer weten?

Meer weten over het aanbod van Haute Histoire? Of heeft u een leuke vacature gezien voor een functie die bij mij zou passen? Neem dan contact met mij op via 06-24728562 of info@hautehistoire.nl. Ik hoor graag van u!

Foto: Iris Zaagman.

Share