Toen ik gisteren mijn mailbox opende, was ik blij verrast. Niet omdat ik een nieuwe e-mail had, want die krijg ik net als ieder ander iedere dag, maar omdat ik een e-mail had van iemand die een blouse van Hirsch & Cie in de kast had hangen.

Het was al de tweede keer dat iemand die een kledingstuk van Hirsch & Cie bezit via mijn website contact met mij opnam. En beide keren was ik blij verrast. Het toont aan dat het aantal bewaarde kledingstukken van Hirsch & Cie groter is dan gedacht. Wat zich in de museumcollecties bevindt is wellicht nog maar een topje van de ijsberg. Voor mijn onderzoek naar Hirsch & Cie kunnen deze (nu nog) onbekende kledingstukken een waardevolle aanvulling vormen op wat ik tot nu toe in de depots van musea heb gezien.

Het liefst zou ik in het kader van mijn onderzoek zoveel mogelijk kledingstukken van Hirsch & Cie in kaart brengen, om zo een compleet mogelijk beeld te scheppen van de ontwikkelingen in de mode bij het modehuis. U kan mij daarbij helpen. Heeft u ook nog een kledingstuk, schoenen, hoeden of andere producten van Hirsch & Cie Amsterdam? Dan hoor ik het graag. U kan contact met mij opnemen via het contactformulier of via de e-mail: info@hautehistoire.nl.

Share