Stilstand is achteruitgang wordt vaak gezegd. Ik ben echter van mening dat je soms stil moet staan om tot rust en nieuwe inzichten te komen, zodat je er vervolgens weer met nieuwe energie tegenaan kunt. Als je alsmaar doorgaat wordt je immers moe en raak je focus kwijt. Op dat punt was ik aanbeland. Mijn energie was een beetje op. Na alle hectiek van de afgelopen jaren had ik behoefte aan rust en reflectie om op te laten en nieuwe plannen te maken. Daarom boekte ik een vakantie naar Schiermonnikoog.

Inzichten Haute Histoire Schiermonnikoog

Nieuwe inzichten 

Vooraf verklaarden mensen mij voor gek. Een week lang naar het kleinste waddeneiland van Nederland, daar was toch niets aan? ‘Na een weekend ben je daar wel uitgekeken’ en ‘er is niets te doen op Schiermonnikoog’ kreeg ik te horen. Ik trok mij er niets van aan. Nietsdoen was namelijk precies wat ik wilde, naast wandelen, fietsen en lezen. Een week vol rust en ontspanning. Het bleek precies te zijn wat ik nodig had.

Stuur je zorgen mee met de zee

En vul je met de warmte van de zon

Bovenstaande quote, afkomstig van een ansichtkaart van ninamaakt, verwoordde mijn week op Schier treffend. Waar ik normaliter soms dagenlang binnen achter mijn computer zit te werken, ging ik nu ongeacht de weersomstandigheden iedere dag naar buiten. Dat zou ik vaker moeten doen. Tijdens lange strandwandelingen en fietstochten over het eiland werd ik getroffen door de stilte en schoonheid van de natuur. De wind waaide mijn gedachten weg, waardoor ruimte kwam voor nieuwe inzichten. Plotseling wist ik heel goed wat ik in de toekomst wil met mijn leven en met mijn bedrijf.

Schiermonnikoog strand

Mijn ideale baan

Eerder al schreef ik al dat ik naast mijn werk als zelfstandig historicus graag parttime in de culturele of publieke sector zou willen werken. Die wens is op Schiermonnikoog nog sterker geworden. Ik vind het best spannend om toe te geven, maar ik realiseerde mij dat ik niet per sé gelukkiger word van fulltime ondernemen. De onzekerheid en stress die gepaard gaan met altijd mijn eigen tijd te moeten indelen en op zoek zijn naar nieuwe opdrachten kost mij veel energie. En die zet ik liever op andere wijze in.

Wat voor baan ik dan zou willen? Ook daarover heb ik nagedacht op Schiermonnikoog. Het liefst zou ik een baan in de publieke of culturele sector willen, waarin ik een creatieve en praktische draai kan geven aan mijn liefde voor onderzoek en schrijven. Ik heb een voorliefde voor de geschiedenis van mode en textiel, erfgoed, kunst en cultuur(beleid), tentoonstellingen en musea. Als onderzoeker kan ik zorgvuldig en snel informatie verzamelen, analyseren en vertalen naar heldere teksten voor diverse doelgroepen.

Ik heb ervaring met het schrijven van teksten, (beeld)redactie, het maken van tentoonstellingen, het registreren van objecten in Adlib en museumeducatie. Dankzij deze ervaring heb ik een duidelijke visie ontwikkeld op geschiedenis, (museum)educatie, tentoonstellingen en musea. Meer informatie over mijn werkverleden vindt u op mijn LinkedIn-profiel. Mocht u een vacature tegenkomen voor een functie waarvan u denkt dat die bij mij zou passen, dan hoor ik het graag. Laat het mij weten via het contactformulier op deze website of via info@hautehistoire.nl. Uiteraard blijf ik ook beschikbaar voor leuke freelance opdrachten.

Schiermonnikoog

Share