Naast mijn werk in loondienst bij Museum Heerenveen ben ik ook nog ‘gewoon’ ondernemer. Met Haute Histoire lever ik geschiedenisprojecten op maat. Dat betekent dat ik lezingen geef, onderzoek doe en tentoonstellingen maak. Om andere zelfstandige historici te ontmoeten en kennis en ervaring met hen uit te wisselen, ben ik lid van Ondernemers in Geschiedenis, waar ik sinds donderdag 2 maart 2023 ook bestuurslid ben.

Platform voor vrijgevestigde historici

Ondernemers in Geschiedenis is hét professionele netwerk voor zelfstandige historici. Het is een platform voor vrijgevestigde historici, waar leden kennis en ervaring kunnen uitwisselen en waar opdrachtgevers terecht kunnen voor het uitzetten van een opdracht.

De leden van Ondernemers in Geschiedenis houden zich bezig met allerlei aspecten van de geschiedenis. Van bedrijfsgeschiedenis tot familiegeschiedenis en van waterstaatsgeschiedenis tot medische geschiedenis. Leden zijn stuk voor stuk professionals, die wetenschappelijk verantwoord, efficiënt en transparant werken. Zij voeren projecten uit voor verschillende opdrachtgevers, zoals gemeenten, bedrijven, archieven, musea, scholen en particulieren. Hun ervaring varieert van het schrijven van boeken en het samenstellen van tentoonstellingen tot het maken van podcasts, het ontwikkelen van educatief materiaal en het uitzoeken van familiegeschiedenissen.

Social media

Als bestuurslid van Ondernemers in Geschiedenis zal ik mij vooral bezighouden met de sociale media. Wij zijn te vinden op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. Volg ons om de vereniging beter te leren kennen en updates te krijgen over (de werkzaamheden van) onze leden en activiteiten.

Ben jij ook zelfstandig historicus en wil je collegae ontmoeten, kennis en ervaringen uitwisselen en interessante activiteiten bijwonen? Kijk voor meer informatie over het lidmaatschap op http://www.ondernemersingeschiedenis.nl of neem contact op via info@ondernemersingeschiedenis.nl. Ook is het mogelijk om eerst een keer vrijblijvend een activiteit bij te wonen of mee te doen met een van de maandelijkse online koffieuurtjes. Bekijk de jaaragenda op de website van Ondernemers in Geschiedenis.

Share