Zoekt u iemand die een inspirerend verhaal over geschiedenis kan vertellen? Ook dan kan Haute Histoire u van dienst zijn. Eigenaar Femke Knoop is beschikbaar voor lezingen over modehuis Hirsch & Cie Amsterdam, dat haute couture en modeshows in Nederland introduceerde en zo grote invloed had op de ontwikkeling van de Nederlandse mode.

Onder andere de koninginnen Emma, Wilhelmina en Juliana waren klant bij Hirsch, net als de exotische danseres Mata Hari en actrice Theo Mann-Bouwmeester. Kunstenaar Isaac Israëls portretteerde er bovendien regelmatig mannequins en naaisters.

Tijdens de lezing vertelt Femke niet alleen het verhaal van het modehuis, maar neemt zij ook originele kledingstukken en catalogi van het modehuis mee zodat toeschouwers zelf ook de stoffen kunnen voelen en de geschiedenis nog meer tot leven komt.

Een lezing kan variëren van dertig minuten tot twee uur en kan door musea, verenigingen, bibliotheken en andere geïnteresseerden worden aangevraagd.

Wilt u meer weten over de aanpak bij een lezing? Lees dan mijn blogpost over dit onderwerp of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Let op: van april tot en met augustus 2024 ben ik met verlof. In deze periode ben ik tijdelijk niet beschikbaar voor lezingen. Vanaf september 2024 sta ik weer voor u klaar. Vanwege andere werkzaamheden ben ik dan echter alleen beschikbaar voor lezingen op maandag, woensdag of in het weekend.