Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van Korset tot Papadag: over recht & vrijheid

1 oktober 2019 @ 20:00 - 22:00

Op 1 oktober ben ik als reizende reporter van de Maand van de Geschiedenis aanwezig bij ‘Van Korset tot Papadag: over recht & vrijheid’ in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Waar blijft toch die eerste vrouwelijke premier? In 2019 heeft Nederland honderd jaar algemeen kiesrecht voor mannen én voor vrouwen. Op 9 mei 1919 stemt de Tweede Kamer in grote meerderheid voor vrouwenkiesrecht. De verworvenheid om in vrijheid te mogen stemmen, is iets om te vieren.

De meningsverschillen kunnen groot zijn in Nederland. Tussen burgers. Tussen politici. Toch hebben ze één ding gemeen: we hebben allemaal het recht om onze stem te laten horen. En ieders stem telt even zwaar; dat is wat ons met elkaar verbindt. Wat doen wij met onze verworven vrijheid? Viert u uw stem? En waar zouden we nog voor op de barricades moeten?

Eveline van Rijswijk treedt tijdens deze avond op met een verkorte versie van haar onewomanshow ‘De première’, theatergezelschap De Makkers duikt in het archief van het Historisch Centrum Overijssel en maakt daar theater over en er is een panelgesprek met onder anderen Devika Partiman van Stichting Stem op een Vrouw. Kortom, ‘Van Korset tot Papadag’ belooft een veelzijdige en interessante avond te worden.

Deze avond is voor iedereen, maar mannen betalen iets meer dan vrouwen – gezien de inkomensongelijkheid ook in Nederland!

Kijk voor meer informatie over het programma en tickets op https://zwolsetheaters.nl/programma/van-korset-tot-papa-dag

Share

Locatie

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, 8011ND
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Historisch Centrum Overijssel
Maand van de Geschiedenis
Meld u aan voor de nieuwsbrief van Haute Histoire