Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Besloten lezing Vrouwen van Nu Oosterhesselen

18 april 2023 @ 20:00 22:00

Ben je lid van de Vrouwen van Nu, afdeling Oosterhesselen en geïnteresseerd in (de geschiedenis van) mode? Kom dan op dinsdagavond 18 april naar de afdelingsavond in Gees. Ik zal dan een lezing geven over modehuis Hirsch & Cie Amsterdam (1882-1976), dat haute couture en modeshows introduceerde in Nederland. Daarbij gaat het onder andere over de joodse achtergrond van het modehuis en klanten als Mata Hari, actrice Theo Mann-Bouwmeester en koninginnen Emma, Wilhelmina en Juliana. Maar ook de personeelsleden, de architectuur van het nog altijd bestaande Hirschgebouw op het Leidseplein, kunstenaars als Isaac Israëls en Thérèse Schwartze die geïnspireerd waren door Hirsch en er regelmatig kwamen komen aan bod.

Natuurlijk mogen ook de kledingstukken die Hirsch verkocht niet ontbreken tijdens de lezing. Daarom laat ik tijdens de lezing niet alleen prachtige foto’s zien van de kleding en de inrichting van het gebouw, maar neem ik ook catalogi (inclusief stoffenstaaltjes), ansichtkaarten en kledingstukken van Hirsch mee, zodat de aanwezigen een nog beter beeld krijgen van de kwaliteit van de producten die het modehuis verkocht.

Wilt u ook een lezing organiseren over Hirsch & Cie Amsterdam, over mode in Nederland in het algemeen, over vrouwenkiesrecht of over een ander historisch onderwerp? Neem dan contact met mij op voor meer informatie. Dit kan via het contactformulier op de website, door een e-mail te sturen naar info@hautehistoire.nl of door te bellen naar 06-24728562. Ik hoor graag van u!

Vrouwen van Nu Oosterhesselen/Gees

Share
Meld u aan voor de nieuwsbrief van Haute Histoire