Facebookgroep Fashion History Lovers

Ik zal het maar eerlijk zeggen. De stress sloeg toe bij mij toen minister-president Rutte aankondigde dat we geen handen meer mochten schudden, dat we 1,5 meter afstand van elkaar moesten houden, dat mensen zoveel mogelijk thuis moesten werken en dat horeca en musea dicht gingen. In één klap leken al mijn plannen voor 2020 in duigen te vallen. Mijn geplande lezingen gingen niet meer door en mijn hoop om snel een parttime baan te vinden in de culturele sector vervloog. Natuurlijk zijn er momenteel ergere dingen in de wereld, maar toch stond mijn wereld even op zijn kop.

Ondanks alles probeerde ik positief te blijven en nieuwe plannen te maken. Daar schreef ik een blogpost over, maar inmiddels ben ik alweer bezig met heel andere dingen. Ik volgde namelijk een training van online community strateeg Kim Buining, waarin zij uitlegde hoe je in no time een succesvolle Facebookgroep opzet.

Dat resulteerde in de Facebookgroep ‘Fashion History Lovers’. De groep is bedoeld voor iedereen die van mode houdt en graag meer wil leren over de geschiedenis daarvan. Liefhebbers van modegeschiedenis kunnen op deze wijze met elkaar in contact komen, vragen stellen en tips uitwisselen over modeboeken, -tentoonstellingen, -documentaires, -podcasts en meer. Zo was er al aandacht voor online tentoonstellingen, paasbeste kleding en cursusssen van Coursera en FutureLearn.

Ik wil met deze groep een online netwerk bieden waar we met elkaar in gesprek kunnen gaan over modegeschiedenis, zodat we elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren. Op die manier hoop ik dat er meer aandacht komt voor modegeschiedenis in Nederland en dat het uiteindelijk een onderdeel wordt van de Nederlandse geschiedschrijving.

Word jij ook lid? Je bent van harte welkom!

Share