Lezing 100 jaar vrouwenkiesrecht synagoge Zuidlaren

Vandaag zou ik eigenlijk in de synagoge van Zuidlaren een lezing geven over de strijd voor vrouwenkiesrecht. Ik zou onder andere vertellen over Aletta Jacobs en Wilhelmina Drucker, over de Vereeniging voor Vrouwenkiesrecht, de Nationale Tentoonstelling voor Vrouwenarbeid en het Congres van de Wereldbond voor Vrouwenkiesrecht in Amsterdam. Dat alles ging helaas niet door, en we weten allemaal wat de reden daarvoor is – dat vervloekte coronavirus, dat de hele wereld momenteel in een ijzeren greep houdt. Hopelijk kan ik later dit jaar alsnog de lezing geven, wanneer we weer zijn teruggekeerd naar het gewone leven.

Ik hoef u niet te vertellen dat theaters, bioscopen en musea gesloten zijn, en dat zzp´ers hard zijn getroffen door deze coronacrisis. Net als vele anderen zit ik ook thuis, en probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat door te werken. Ik probeer positief te blijven, maar voel mij ook machteloos omdat ik niet kan helpen bij de bestrijding van het virus. Het enige dat ik kan doen is kaartjes sturen om mensen een beetje op te vrolijken en ze een hart onder de riem te steken. Daarnaast plaats ik iedere dag een quizvraag in mijn stories op instagram, ter afleiding en om mijzelf bezig te houden.

sociale onthouding in de modegeschiedenis

Toekomstplannen

Gelukkig heb ik veel ervaring met thuiswerken. Nu ik niet naar musea of archieven kan, neem ik de tijd om veel te lezen, Frans te leren, te breien, te schrijven en plannen te maken voor de toekomst. De komende periode wil ik mij richten op een aantal dingen:

  1. Het opzetten van een educatief project over modegeschiedenis.
  2. Het schrijven van nieuwe blogartikelen.
  3. Nadenken over vloggen over modegeschiedenis.

Daar kan ik uw (virtuele) hulp bij gebruiken!

Voor het ontwikkelen van mijn educatieve project kom ik graag in contact met docenten in het primair en voortgezet onderwijs, met wie ik via Skype kan sparren over mijn ideeën. Bent u werkzaam in het onderwijs en staat u hiervoor open? Mail mij dan via info@hautehistoire.nl, zodat we een afspraak kunnen maken.

Daarnaast hoor ik graag van al mijn lezers waar u meer over wilt leren, lezen, zien en/of horen op mijn blog en sociale media. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over Nederlandse modegeschiedenis, over Hirsch & Cie en mijn verzameling? Wilt u liever boeken- en podcasttips of tips voor online musea? Of heeft u een andere suggestie? Laat het mij weten door te reageren op dit artikel of via het contactformulier op mijn website. Ik hoor graag van u.

Voor nu wens ik u een goede gezondheid en veel sterkte voor de komende tijd. Stay safe, hou je aan de richtlijnen van het RIVM en let een beetje op elkaar.

Stitch by Stitch Rijksmuseum
Share