informatie over freelance historicus

Bent u op zoek naar iemand die de geschiedenis van uw familie, woonplaats of bedrijf kan onderzoeken? Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van een tentoonstelling? Of wilt u een educatief project over geschiedenis ontwikkelen? Dan bent u bij Haute Histoire aan het juiste adres.

Achtergrond

Mijn naam is Femke Knoop. Na mijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen richtte ik in 2012 Haute Histoire op, waarmee ik geschiedenisprojecten op maat lever. Ik ben gespecialiseerd in de cultuurgeschiedenis van de moderne tijd (19e en 20e eeuw) en heb een voorliefde voor onderwerpen die te maken hebben met modegeschiedenis, bedrijfsgeschiedenis, familiegeschiedenis, regionale geschiedenis, genderstudies, cultureel erfgoed en material culture.

Aanbod

Ik wil laten zien dat geschiedenis niet iets saais is dat zich ver weg in het verleden afspeelt, maar invloed had én heeft op alles om ons heen. Als onderzoeker kan ik snel en nauwkeurig informatie verzamelen, die ik weet om te zetten in producten voor diverse doelgroepen. Haute Histoire biedt diensten aan die uiteenlopen van het doen van onderzoek en het schrijven van teksten voor tentoonstellingen, artikelen, boeken en websites tot het ontwikkelen van educatieve projecten. Bovendien ga ik uitdagingen niet uit de weg en denk ik graag mee over vernieuwende toepassingen van geschiedschrijving. Daarbij verlies ik de wetenschappelijk waarden, die ten grondslag liggen aan historisch onderzoek, nooit uit het oog.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Haute Histoire of wilt u meer informatie? Klik hier voor meer informatie over het aanbod of neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend gesprek naar de mogelijkheden.